Omgivelser

Del

 

   


Eng, himmel, skov, park og en rindende å. Gamle danske æbletræer med hvide blomster og smukke bygninger fra 1800-tallet. Open Air Academy byder velkommen til Brede Værk og Mølleåen, der ligger 20 minutter nord for København.

Siden middelalderen har der langs den strømmende Mølleå ligget masser af møller, som gennem tiden har forarbejdet alt fra korn og kobber til papir og klæde. Fabrikken og landsbyen omkring Brede Værk rummer i dag et museum om industrialiseringens indtog i Danmark i 1800-tallet, hvor værket var landets største klædefabrik.

Brede Værk er kontrasternes sted – rå mure og højloftede fabrikshaller i smukke omgivelser med Mølleåen, Brede Park og Frilandsmuseet som bagtæppe. Stedet og dets omgivelser inkarnerer mødet mellem kultur og natur – mellem industri og ånd – og er derfor det oplagte sted til en weekend om både det nære og fjerne, tanker og teknik, historie og fremtid. En af Mølleåens oversete perler, hvis vi selv skal sige det. Se mere om, hvordan du kommer til Brede under Transport.

 

 

 

 

 

 

 


Læs også

FAMILIE - Tag børnene med
MAD OG DRIKKE - Langbord, food trucks og samtalemiddage
KONTAKT og praktisk information